Ulrikas Hundpensionat Hundhotell Arlanda Rosersberg Upplands-Väsby

Nyheter

Vi stänger...

Ingen kunde väl ana att ett litet virus kunde ställa till med så mycket elände...sjuka människor med död som följd och ekonomin i fritt fall. Märkte redan innan sportlovet att något var på gång - efter denna högsäsong så blev det läskigt tomt. Enstaka kunder, sedan var allt ett faktum. De samtal som kom var bara avbokningar. Har aldrig upplevt detta förut och vill helst vakna upp ur denna mardröm och allt ska vara som vanligt igen. Nu sker inga mirakel och det är bara att konstatera att våra kunder kommer nog tidigast i höst och så lång uthållighet har vi inte. Så ledsamt att behöva säga upp personal - alla har kämpat hårt i leran, regnet, mörkret, värmen...Försöker tänka positivt att det är dags att göra något annat - jag måste ju ändå erkänna att det har varit slitsamt att jobba sju dagar i veckan , allt ansvar, aldrig vara ledig när alla andra är lediga, och inte kunna fira högtider på riktigt med familjen. Å andra sidan har jag träffat så fantastiskt många trevliga människor och hundar genom dessa år och har älskat mitt arbete. Har ju alltid sagt att ska man jobba med djur måste man ha ett kall. Att det skulle sluta så abrubt var jag inte beredd på men nu är sagan slut. Ni ska veta att det hugger i hjärtat att skriva detta och jag kommer att sakna er och era hundar. Må framtiden vara med oss!!!

Vi går mot varmare och ljusare tider!

Nu är vi redan i mitten av maj. Underbara dagar och ljuvliga kvällar. Inte mycket regn, vilket egentligen behövs. Torrt redan nu ute i markerna. Myrorna har fått ungar, likaså hararna och alla de andra djuren. Vi har ju dessutom mycket bäver här hos oss. Man hinner aldrig se dem vid ån, men det plaskas rejält då de försvinner i djupet...Just nu är det lite lugnt, men sommaren är i antågande så då går vi för högtryck. Det finns platser kvar i sommar om du behöver hundvakt - mejla gärna din förfrågan. Vi önskar er alla en fortsatt trevlig majmånad!!!

Varm sommar och härlig höst

Nu är det 5 november - mörkt , dock inte kallt. Vi kämpade i värmen från maj till september. Tungt för oss alla att gå promenader i stekande sol - tur att vi har luftvärmepumpar med kyla i hundhuset. Måtte vi inte uppleva en sådan varm sommar igen. Inte hälsosamt på någotvis att behöva sukta efter regn och kyla. Bra beläggning hela sommaren och vi stängde ett par veckor i slutet av augusti. September och oktober bara svepte förbi och nu har höstlovet precis passerat. Många nya hundar med hussar och mattar. Nu brottas vi med mörkret som kommer tidigt på eftermiddagen, leran som blir på våta stigar samt regnet och i sinom tid snön. Många bokningar inför julen  - det tackar vi för! Inte så långt kvar till 1:advent - herrejösses!

Nya huset

 

 

 

 

 

Högtryck

Vi har ett högtryck över Stockholm och även i pensionatet. Har tagit emot otaliga samtal där många vill åka söderut till bad och värme - jag förstår inte - vi har ju haft en bra sommar, men vi vill ju inte ha 25-30 grader...Nåväl, det finns enstaka platser finns kvar under första halvan av augusti, sedan tar vi semester och kommer åter den 27 aug. Det har varit många trevliga nya hundar här under juni månad och jag är så tacksam att mina kunder rekommenderar mig - bästa reklamen. Några av mina allra första kunder har lämnat oss - då syftar jag på hundarna. Jag har haft nöjet att följa dem i flera år och det gjorde ont i hjärtat då jag fick besked att de lämnat oss här på jorden. Tyvärr får vi ha våra hundar alldeles för kort tid och det är ju hundägandets baksida. Vi önskar alla en glad sommar och ser fram emot en härlig höst med många nya goa hundar.

God Jul och Gott nytt år!

Så var det jul igen....tiden går så fruktansvärt fort och julen står runt hörnet. Enstaka platser finns fram till den 30 dec, sedan firar vi nyår och då är det fullt. Plats finns sedan från den 3 januari och framåt! Vi har haft några lugna veckor och då hinner man lite mer med varje hund. Vi fick ju ordentligt med snö här i början på november men nu är det barmark, lagom till julafton. Med andra ord är allt precis som vanligt. Mångar nya pensionatgäster - kul att vi blir rekommenderade av våra kära kunder - bästa reklamen! Vi önskar alla våra kunder en fridefull god jul och ett gott nytt år. Tänk på att vara försiktig på nyårsafton så inga hundar blir skotträdda.

Sommar och sol!

Tiden bara rasar iväg - vi har just nu högtryck på alla fronter. Fullt i hundhuset och solen visar sig från sin bästa sida. Tur att vi har aircondition - svalt och skönt inomhus. Många nya gäster och tyvärr kan vi inte bereda plats till alla. Jag har utökat personalstyrkan med några nya pigga och raska personer. Vi kämpar på i värmen och jag personligen ser fram emot två veckors välbehövd semester i mitten av augusti. Kommer inte att ligga och lata mig utan då börjar ju jaktsäsongen! Sedan öppnar vi den 29 augusti igen - pigga och utvilade. Ha nu ett fortsatt trevlig sommar och vi hoppas att vi ses framöver!

Nytt år - 2016

Då har 2015 passerat med stormsteg och vi är framme vid 7 januari 2016. Förra året kännetecknas av många nya gäster här på pensionatet och tillika trevliga hundägare. Vi har just klarat av jul och nyårhelgerna och det är slutet på jullovet nu. Nästa drabbning blir sportlovet, men vi har gott om hundar här i januari och februari. I dag slog det köldrekord - 21 grader. Inte särskilt trevligt att gå ut och många hundar fick köldkramp i tassarna. Täcken på till de mest frusna men jag skulle vilja har fleecesockar till hela gänget. Dock så har ju solen visat sig och det gnistrar på träden. Nu vill vi ju inte ha så här kallt - det frestar på oss alla. Det blir mildare imorgon, tack och lov. Nya priser kommer att gälla i från 1 mars. Nu dubbla långkalsonger för en kylslagen kvällstur.  

Våren är här med besked

Redan maj månad - nya pensionatet är fullbelagt denna vanliga vecka. Vi tampas med kyliga nätter och blåsiga dagar - dock i dag så bröt solen igenom efter en ruggig morgon. Vitsippor och gullvivor vågar visa sig när solen värmer! Vi planerar inför sommaren och det finns plats kvar. Nya kunder/hundar kommer hit och vi är så glada att så många väljer att lämna sin älskling här hos oss. Vi börjar göra oss hemmastadda i nya pensionatet och hundarna trivs riktigt. Gräsmattan växer så det knakar och änderna börjar få små älllingar - nu är det vår!!!

Nytt hundhus!

Vi har snart passerat februari och ÄNTLIGEN har Länsstyrelsen varit här och godkänt det nya hundhuset. Vi har nu 22 boxplatser att erbjuda våra gäster. Vi står nu inför sportlovet och vi är glada att kunna ta emot fler hundar. Härligt med hund-dusch, toalett, diskmaskin och tvättmaskin. Rejäla val av boxmaterial, som ej kan bitas eller förstöras. 12 ljusa, fina boxar att tillgå. Det finns platser kvar till påsklovet - utifall att någon undrar! Vi går ju också mot ljusare tider - så skönt att nästan hinna middagspromenaderna innan mörkret faller.

 

Hösten har anlänt och ny prislista

Vilken fin sommar och även september har ju varit fantastisk! Lite lugnt hade vi några dagar när skolorna började - annars har vi haft bra beläggning. Ny prislista gäller från och med första oktober. Snart är det nya hundstallet färdigt - vi väntar på att Länsstyrelsen skall komma och godkänna lokalen. Mycket hektiskt tid för mig personligen med jakt och jaktprov - tur att jag har Anette som ställer upp när det kör ihop sig! Simma lugnt därute!!

Sommaren 2014

Sommaren är här och det har varit några härliga högsommar dagar - nu har det vänt och vi är på väg mot mörkare kvällar... Det är inte optimalt för oss som jobbar hela sommaren då det är 30 grader mitt på dagen. Hundarna gör inte många knop och vi piggnar till framåt kvällningen. Full beläggning sedan midsommar och det finns några platser kvar från den 11 augusti och framåt. Det kan finnas luckor så tveka inte att höra av er om behov av hundvakt uppstår. Det nya hundhuset är nästan färdigt utvändigt - nu i veckan skall det läggas golv och efter det kan boxarna börja ta form. Jag är glad och tacksam som har så trevlig och flitig personal - utan dem blir det alltför slitsamt - jag har ju dessutom en labbekull som just nu är sex veckor gammal.  Inget regn i sikte - naturen skriker efter vatten...Hoppas ni alla där ute får en fortsatt fin sommar och ta väl hand om varandra! 

Vilken höst - vinter

Så har hela hösten passerat med stormfart och vi fick fint väder långt in på senhösten, sedan blev det mest lera och regn. Det har varit en pärs med all lera och all väta - spöregn och mörker. Under tre veckor från jul till nyår samt lite till så har jag haft fullt i pensionatet. Många nya hundar och många stammisar. Snön kom ju til sist och det var i grevens tid. Det nya hundhuset är under uppbyggnad och vi ser fram emot att få ett helt nytt hundstall. Vi har redan nått februari och det är faktiskt två år sedan jag satte igång. Jag är så tacksam att jag får träffa så många trevliga hundar och dess mattar och hussar. Nu börjar också ljuset komma tillbaka - snart är det vår!

 

Hösten är här!

Så är snart september till ända - tiden bokstavligen bara rinner iväg. Har haft fullt hela juli och augusti samt september - hade inte räknat med att även september är en resmånad. Vädret ska vi inte klaga på då det har varit shorts ända fram till förra veckan - snabba växlingar från sommar till rejäl höst. Igår och idag har jag haft vinterbyxor på mig och det är dags att leta fram långkalsongerna. Har fått möjlighet att träffa så trevliga hundar och människor i sommar och jag har traskat många mil - nya skor och inlägg har inhandlats. Nu blir det lite lugnare i oktober hoppas jag - det är tufft att jobba dag ut och dag in utan en enda dags semester. Men jag är tacksam att jag får nya kunder hela tiden och att flera hundar har blivit "stammisar". Nu går vi en mörkare årstid till mötes - men desto gladare är jag att få så mycket frisk luft under den ljusa tiden av dagen. Har några platser kvar till höstlovet samt även över jul och nyår.

Ingen rast och ro

Så har hela maj månad bara svichat förbi...Pensionatet har nästa varit fullbelagt vid några tillfällen och jag som trodde att maj skulle bli lite lugnare. Att synas via Google har gett resultat och inför sommaren så kommer jag snart att ha fullt vid vissa veckor - jättekul och spännande. Jag lär mig något nytt om varje hund var dag och naturligtvis träffar jag så många trevliga hundägare. De som var här i våras bokar nu även inför sommaren och det känns kul att de kommer igen och hundarna kommer fort in i rutinerna. Det finns platser kvar inför midsommar om någon undrar. Kanske är det inte just den helgen de flesta reser bort utan snarare lite senare eller tidigare. Nåväl, jag ska köpa mig ett par svala joggingskor för det blir ingen rast och ro i juli. Å andra sidan kommer bikinin att sitta bättre än förra året.

Det börjar rulla på!

Nu är vi inne i mitten av april och jag har sett två tussilago idag - kanske är våren på gång. Jag har satsat på lite marknadsföring och det har gett resultat. Får trevliga samtal i princip varje dag och nu förbereder sig man sig för sommaren och då måste ju även hunden placeras ut om den inte får följa med. Har haft mycket trevliga hundar här på pensionatet och jag känner faktiskt harmoni de flesta kvällar då jag säger god natt till pensionatsgästerna och talar tydligt om för dem att "vi ses i morrn'. Tänker osökt på den gamla seriern "Macken" med After Shave och Galenskaparna - Hej då Macken, vi ses i morrn! Det är en viss utmaning att få lite oroliga hundar att känna sig lugna och ibland tar det några dagar innan de landar. När de väl köper sin situation och tycker att det är helt ok att knata in i i sin box och de går och lägger sig med en nöjsam suck - då känns det som att man lyckas förmedla trygghet.

Sportlov och snö

Nu har januari passerat med stormsteg och vi är snart i mitten av februari. Har haft en liten lugn period, men nu är det ett gäng hundar här igen. Ganska skönt med snö - inga leriga tassar och hundarna trivs. Går och pulsar ute på ängarna, vilken ger bra träning för rumpmusklerna. Snart är det sportlov och jag har några platser kvar - behöver inte fundera vad jag ska göra vecka 8 och 9. Hoppas snön ligger kvar - det lyser upp och håller rent. Det har blivit en hel del skottning och jag känner av min rygg - mera träning av ryggmuskler står på önskelistan.

Nytt år och massa gäster i hundhotellet

Nu har jul och nyår passerat. Jag har haft fullt upp med dels en valpkull med jaktlabradorer och även en massa gäster i hundpensionatet/hundhotellet. Tur att min man Leif varit hemma en hel del under jul och nyårshelgen då dagarna för mig mest har bestått av promenader med mina gäster i hundpensionatet eller pussande på valparna. Det skall bli skönt med en lungnare period nu med lite färre gäster. Sedan blir det ju snart full fart igen med sportlov och påskveckan. Ni som har planer på att lämna in era dyrgripar hos mig bör skynda er och boka plats.  

Nya bilder

Nu har jag fått in några interiör bilder från hundpensionatet under fliken "bildgalleri". Välkommen in och titta hur det ser ut hos oss.

Snart är det jul...

Det börjar lika något! Har haft hundar här i princip under hela november. Nu har det varit lugnt i en vecka och jag kan ägna mig åt mina valpar. Nästa vecka  kommer några från min egen uppfödning, vilket är extra trevligt och roligt. Det finnas några platser kvar under julhelgen och nyår. Det har varit lerigt och regnigt under november, vilket gör att min nya dammsugare får slita. Nu har snön kommit och det blir genast renare och ljusare ute! Vi har firat första advent i dag med nybakta lussebullar och pepparkakor.

Härliga sommardagar i september

Snart har halva september passerat och vi har haft några härliga höstdagar med sommartemperaturer. Jag börjar få samtal om jul och nyårsbokningar, vilket är positivt. Det gäller att vara ute i god tid om man ska få plats - just denna period är verkligen högsäsong och jag behöver inte fundera på vad jag ska göra över jul. Jag funderar på hur vi ska marknadsföra pensionanet på bästa och billigaste sättet. Jag hoppas ju att mina gäster ska trivas här och att de vill komma tillbaka. Förstår också att ryktet sprider sig om hundarna trivs.  Nu hoppas jag att detta härliga väder fortsätter då några gäster kommer i morgon.